top of page

Hola! Ja coneixes Scratch Jr Tactile? Un projecte Open Source

Has sentit a parlar de Scratch Jr Tactile?


Scratch Jr Tactile és un recurs educatiu tangible innovador, que democratitza l'aprenentatge de la programació creativa i el pensament computacional. Està inspirat en la filosofia i disseny de Scratch i Scratch Jr les plataformes d'aprenentatge de programació creativa més utilitzades al món i ha estat creat amb la col·laboració de la Fundació Scratch (MIT)..





Scratch Jr Tactile és més que una eina educativa, és un pont cap a la inclusió. Ha estat desenvolupat seguint el model de "Disseny universal per a l'aprenentatge" el que fa que pugui ser utilitzat per tot l'alumnat, sense importar-ne les seves capacitats, condicions econòmiques o idioma.




A més a més, Scratch Jr Tactile és un moviment global per l'equitat: és un recurs educatiu, és sensibilització i és una comunitat compromesa amb l'equitat educativa.


En tan sols un any, hem aconseguit donar més de 250 kits de Scratch Jr Tactile a alumnat, centres educatius i entitats a Catalunya, la resta d'Espanya, els Estats Units, Amèrica Llatina, i altres països d'Europa i tenim usuaris i usuàries de més de 77 països de tot el món.




LA NOSTRA MISSIÓ


—> Reduir la bretxa digital a l’alumnat vulnerable, principalment per motius de discapacitat o econòmics.


—> Fomentar l'ensenyament i l'aprenentatge del pensament computacional a TOT L'ALUMNAT SENSE EXCEPCIÓ.


—> Empoderar els infants i joves en l’ús de la tecnologia per generar un impacte social positiu.


—>Normalitzar la diversitat.


0 comments

Comentarios


bottom of page